Ben ik ziek...of bezeten?

Deelname

Aanmelden mogelijk tot
16 mrt. 2018 09:45:00
Aanmelden

Over dit evenement

Categorie
Educatief
Datum en tijd
16 mrt. 2018 18:00 - 20:30

Ben ik ziek...of bezeten?

Al zo lang de mensheid bestaat, bestaat de mystieke wereld van krachten die onzichtbaar is voor de mens. Ondanks de onzichtaarheid, is het bestaan van deze krachten voor veel culturen een feit. Zo vanzelfsprekend als het bestaan van deze ontzichtbare krachten is voor de een, zo onwaarschijnlijk zijn ze voor een ander. Wat als deze kwade onzichtbare krachten je ziek maken? Een negatieve entiteit die bezit neemt van je lichaam en leven, maar door niemand anders dan jij zelf gezien en gehoord wordt. De twijfel slaat toe...ben je gek? Of ben je bezeten?

Hoe kom je hier vanaf? Hoe vraag je hulp in een context die deze negatieve entiteiten niet kennen of (h)erkennen? Complexe vraagstukken die niet zo simpel benantwoord kunnen worden. Volgens de overtuigingen van deze mensen zijn hun klachten verklaarbaar door de ontzichtbare negatieve krachten die bezit hebben genomen van hen. Volgens de wetenschappelijke benadering die we in Nederland hanteren in de medische wereld passen dergelijke klachten binnen verscheidene psychiatrische stoornissen. Kunnen we dan ook stellen dat mensen deze symptomatologie per definitie psychiatrische patiënten zijn? Welke plek hebben dergelijke persoonlijke overtuigingen in eventuele diagnostiek van psychiatrie? Waar eindigt religie of eindigen overtuigingen en begint psychiatrie?

In dit college van psychologe drs. Assmaa Kammite wordt ingegaan op deze vragen middels dagelijkse praktijkvoorbeelden. Assmaa heeft met haar specialisatie in interculturele psychologie al verscheidene jaren ervaring met patiënten die worstelen met religieuze en culturele vraagstukken rondom psychiatrische problematiek. Ook geeft zij vanuit haar eigen praktijk trainingen en workshops rondom verschillende vragen uit de geestelijke gezondheidszorg.

Aanmelding

Wil je ook hierbij zijn? Meld je snel aan via de aanmeldknop linksboven!

IQRA-leden betalen slechts €3,- 

Niet-leden die student zijn  betalen €6,- (studentenpas bij entree tonen)

Ben je nog geen lid? Erasmustudenten kunnen gratis lid worden. Meld je aan als lid via https://www.sviqra.nl/word-lid 

Inloop vanaf 18:00. Het college begint om 18:30.

Onze sponsoren