Cursus Arabisch

18 mrt. 2018 20:20:00
Erasmus Universiteit Rotterdam

Cursus Arabisch

Om de Arabische wereld te ontdekken moet je de taal leren. Koester je een wens de Koran te kunnen lezen of de vele teksten van Arabisch schrijvende denkers en geleerden je eigen te maken? SV IQRA helpt jou de eerste stappen te zetten met onze cursus ‘Arabisch voor beginners’.

CURSUSBESCHRIJVING

In de cursus Arabisch voor beginners maak je kennis met het Modern Standaard Arabisch. Dit is de variant van het Arabisch dat onder andere wordt gebruikt in kranten en boeken en op radio en televisie. De cursus is een basiscursus taalverwerving en vereist geen enkele voorkennis van de taal.

Aan het einde van deze cursus ben je in staat om, naast de bovengenoemde onderwerpen, het Arabische alfabet te lezen en te schrijven. Daarnaast heb je een rudimentair idee van de Arabische grammatica en beschik je over een bescheiden woordenschat.

Ter afsluiting van de cursus vindt een schriftelijke toetsing plaats. Indien men 80% van de lessen aanwezig is geweest en de eindtoets succesvol heeft afgelegd, ontvangt men een certificaat.

CURSUSPROGRAMMA

Tijdens deze cursus leer je aan de hand van de gebruikte methode de Arabische taal, waarbij de nadruk ligt op de vaardigheden lezen, luisteren, schrijven en spreken in een alledaagse context. In het eerste deel van de cursus maak je kennis met het Arabische schrift, leer je de lettervormen en leest je je eerste woorden. In het tweede deel wagen we ons aan het ontcijferen van echte ‘Arabische’ teksten en maak je kennis met de manier waarop in het Arabisch (toch) alle klinkers kunnen worden geschreven.

Onderwerpen die aan bod komen zijn bijvoorbeeld:

• Kennis maken en jezelf voorstellen;
  • Familie, dagen en getallen;
  • Grammatica;
  • Vocabulaire;
  • Persoonlijke, bezittelijke en aanwijzende voornaamwoorden;
  • Tweevoud (dualis) en meervoud;
  • Vrouwelijke woorden.

De steuntaal van deze cursus is Nederlands. In de lessen wordt echter zoveel mogelijk Arabisch gesproken.

CURSUSMATERIAAL:

Het lesmateriaal bestaat uit een hand- en opgavenboek en wordt in de eerste les (gratis) uitgereikt. Aanvullende literatuur wordt door de docent bekend gemaakt.

DE DOCENT:

De cursus zal worden gegeven door dhr. Aissa Ouaaiss. Aissa Ouaaiss heeft 15 jaar in Marokko gewoond en onderwijs genoten. Daarnaast verzorgt hij cursussen en privélessen in de Arabische taal. Hij heeft deze cursus driemaal eerder in opdracht van SV IQRA verzorgd. Momenteel is hij werkzaam bij de Erasmus Universiteit en is docent Economie.

TIJD & LOCATIE:

Precieze tijd en locatie wordt nog bekend gemaakt. De cursus wordt aangeboden vanaf de 2de week van januari 2018 en neemt 10 weken in beslag met telkens één les per week.

PRIJS

Gratis en exclusief voor IQRA-leden!

AANMELDEN

Word snel lid van SV IQRA om gebruik te maken van de ledenkorting.

Lid worden: https://www.sviqra.nl/lid-worden

Aanmelden cursus Arabisch: zie linksboven.

Houd ons in de gaten voor de vele leuke evenementen die snel zullen volgen, en hopelijk tot de 1ste cursusles!