top of page
Omgang met tegenslagen in het licht van de Palestijnse context
Omgang met tegenslagen in het licht van de Palestijnse context

do 30 nov

|

Rotterdam

Omgang met tegenslagen in het licht van de Palestijnse context

De laatste gebeurtenissen in Palestina zijn niemand ontgaan... Iedere dag zien we de verschrikkelijke beelden van het recente geweld in Gaza. Maar hoe 'recent' is deze situatie eigenlijk? Wat is de geschiedenis van dit stuk land dat door sommigen Israël wordt genoemd en door anderen Palestina?

Registratie is afgesloten
Andere evenementen bekijken

Tijd en locatie

30 nov 2023, 18:30 – 20:30

Rotterdam, Kralingse Zoom 91, 3063 ND Rotterdam

Over het evenement

De laatste gebeurtenissen in Palestina zijn niemand ontgaan... Iedere dag zien we de verschrikkelijke beelden van het recente geweld in Gaza. Maar hoe 'recent' is deze situatie eigenlijk? Wat is de geschiedenis van dit stuk land dat door sommigen Israël wordt genoemd en door anderen Palestina? En hoe kunnen wij, als (moslim)studenten hier, omgaan met deze vreselijke gebeurtenissen die de mensheid wereldwijd bezighouden? 

Op 30 november zullen we in ons event "Omgang met tegenslagen in het licht van de Palestijnse context" samen met historicus Kasım Tekin stilstaan bij de geschiedenis van Palestina. Hij zal ons meenemen in de eeuwenoude religieuze en politieke geschiedenis, de verschillende volkeren die er hebben gewoond en de zionistische kolonisatie sinds de vorige eeuw. Aan de hand van deze historische context, heb je de tools in handen om je eigen mening te vormen over de recente gebeurtenissen.  

Vervolgens zal ustadh Brahim Bouali ons inspireren met inzichten vanuit islamitisch perspectief, over een gezonde omgang met tegenslagen. Tegenslagen op wereldschaal, maar ook beproevingen in ons persoonlijk leven. Niemand ontkomt eraan, dus het is aan ons deze met geduld en een goede mindset tegemoet te gaan. 

Wij van studentenverenigingen IQRA, Avicenna en Qalam nodigen jullie van harte uit voor ons event met deze geweldige sprekers. Zorg dat je erbij bent! 

Locatie: Hogeschool Rotterdam - Kralingse Zoom Auditorium

Deel dit evenement

bottom of page